Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Magas vérnyomásra
  2024-03-06 23:30:43, szerda
 
  A bogyós gyümölcsök, a banán, az alma és a cékla is jó a magas vérnyomásra

A magas vérnyomás negatív hatással van az egészségre, elsősorban a szív- és érrendszer egészségét veszélyezteti nagyon. De léteznek olyan gyümölcsök, amelyek nagyon jó szolgálatot tehetnek a vérnyomás csökkentésében.

Mi okozhat magas vérnyomást? Például ilyen az ülő életmód, az elhízás és a mozgásszegény életmód. A magas vérnyomásnak oka lehet még a dohányzás, a stresszes életmód.

Vannak olyan tünetek, amelyek mintegy előre jelezhetik, hogy mikor is ugrik meg a vérnyomás. Ilyen például az orrvérzés, a gyakori fejfájás, a szabálytalan szívverés, a mellkasi fájdalom, a zavartság, a légzési nehézség. De a túlzott izzadás és szédülés is jelezheti, hogy valami gond van a vérnyomással.

Léteznek olyan gyümölcsök és egyéb táplálékok, amelyek nagyon hatékonyak a magas vérnyomás természetes kezelésében. Azonban ne csak ezekre a táplálékokra hagyatkozzunk, ha magas a vérnyomásunk, bízzuk magunkat egy szakorvos gondjaira.

A zab nagyon sokféle tápanyagot tartalmaz, például kalciumot, káliumot, vasat, foszfort, magnéziumot, szelént és folátot. A zab segíti a fogyást, a jó emésztést is elősegíti, ezen kívül szabályozza a vércukorszintet és csökkenti a magas vérnyomást is.

A zab csak kevés kalóriát tartalmaz, így segít a súlycsökkentésben. Egy béta-glükán nevű rostban is bővelkedik, amely nemcsak a koleszterinszintet csökkenti, hanem az artériákban lévő plakkot is. Ily módon is megtámogatja a vérnyomás csökkenését.

A bogyós gyümölcsök nagyon sok flavonoidot tartalmaznak. Ezek az antociánok, amelyek tágítják az ereket és segítik azok ellazulását, ily módon pedig csökken a vérnyomás.

A nátrium megemeli a vérnyomást, azonban a banán nagy mennyiségű káliumot tartalmaz, amely segít ellensúlyozni a nátrium negatív hatásait, így nagy szerepe van a magas vérnyomás csökkentésében. A kálium a veséken keresztül segít kiöblíteni a szervezetből a túl sok nátriumot.

A cékla nitrátokat tartalmaz, amelyek nitrogén-oxiddá alakulnak a szervezetben. Mivel remek értágító hatással is rendelkezik, ily módon segíthet a magas vérnyomás csökkentésében. A nitrogén-oxid a szív simaizomzatát is segít ellazítani.

Milyen gyümölcsök jók még a magas vérnyomás természetes kezelésében? Például ilyen a görögdinnye, amely citrullint tartalmaz. A citrullin egy aminosav, amely segít a magas vérnyomás kezelésében: segít az erek tágításában és ezáltal csökkenti a vérnyomást. A görögdinnyét önmagában is fogyaszthatjuk, de készíthetünk belőle turmixitalokat, illetve remek salátákat.

A gránátalma segít a vérnyomás szabályozásában azáltal, hogy csökkenti az angiotenzin-konvertáló enzim (ACE) szintjét. Ez egy olyan fehérje, amely segít az erek tágításában és így a vérnyomás szabályozásában.

Az alma gazdag oldható rostokban, amelyek segítenek csökkenteni az LDL-koleszterin-szintet a szervezetben. A magas koleszterinszint a magas vérnyomás egyik kockázati tényezője, ezért az alma rendszeres fogyasztása segíthet a magas vérnyomás természetes kezelésében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: koleszterinszint, vércukorszintet, szabályozásában, fogyaszthatjuk, csökkentésében, turmixitalokat, simaizomzatát, veszélyezteti, mozgásszegény, ellensúlyozni, hagyatkozzunk, megtámogatja, szabálytalan, tartalmaznak, vérnyomásnak, szervezetben, szervezetből, vérnyomással, görögdinnyét, vérnyomásunk, táplálékokra, készíthetünk, ellazulását, angiotenzin, koleszterin, tágításában, szabályozza, szolgálatot, flavonoidot, természetes, kezelésében, artériákban, görögdinnye, fogyasztása, vérnyomásra, rendelkezik, bogyós gyümölcsök, magas vérnyomásra, magas vérnyomás, vérnyomás csökkentésében, mozgásszegény életmód, magas vérnyomásnak, stresszes életmód, gyakori fejfájás, szabálytalan szívverés, mellkasi fájdalom, légzési nehézség, túlzott izzadás, táplálékokra hagyatkozzunk, szakorvos gondjaira, magas vérnyomást, béta-glükán nevű,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Leonardo da Vinci gondolata  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png kislány  Bounty krémes  A másik dolog,  képre írva  Az igazi szeretetért rendszeri...  Neked tudnod kell  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Paul David Tripp Április 19  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Alázat  Akarat  Alázat  Alázat  Neked tudnod kell  Mi lenne ha  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Bertolt Brecht -től idézet  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  s immár én is felragyogva, ért...  Reménység és erő Krisztustól e...  Kerüld el az evangélium örömén...  Png csokor  Nagyi telefonál  Paul David Tripp Április 19  Mai harmónia kártyám  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png csokor  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Mi lenne ha  Paul David Tripp Április 20  Albert Einsteinről  Szép napot kívánok  Png virág  Szép estét kedves látogatóimna...  Az engedelmesség miért nem vál...  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Nem számIt  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Erdőn  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Az engedelmesség miért nem vál...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png fotel  Szabolcska Mihály – Ákác...  Akarat  Bounty krémes  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png nő  Facebookon kaptam  Alázat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin... 
Bejegyzés Címkék
bogyós gyümölcsök, magas vérnyomásra, magas vérnyomás, vérnyomás csökkentésében, mozgásszegény életmód, magas vérnyomásnak, stresszes életmód, gyakori fejfájás, szabálytalan szívverés, mellkasi fájdalom, légzési nehézség, túlzott izzadás, táplálékokra hagyatkozzunk, szakorvos gondjaira, magas vérnyomást, béta-glükán nevű, artériákban lévő, vérnyomás csökkenését, nátrium megemeli, banán nagy, nátrium negatív, veséken keresztül, cékla nitrátokat, szív simaizomzatát, erek tágításában, görögdinnyét önmagában, gránátalma segít, vérnyomás szabályozásában, olyan fehérje, alma gazdag, magas koleszterinszint, alma rendszeres, koleszterinszint, vércukorszintet, szabályozásában, fogyaszthatjuk, csökkentésében, turmixitalokat, simaizomzatát, veszélyezteti, mozgásszegény, ellensúlyozni, hagyatkozzunk, megtámogatja, szabálytalan, tartalmaznak, vérnyomásnak, szervezetben, szervezetből, vérnyomással, görögdinnyét, vérnyomásunk, táplálékokra, készíthetünk, ellazulását, angiotenzin, koleszterin, tágításában, szabályozza, szolgálatot, flavonoidot, természetes, kezelésében, artériákban, görögdinnye, fogyasztása, vérnyomásra, rendelkezik, csökkenteni, csökkenését, magnéziumot, antociánok, gyümölcsök, bővelkedik, jelezhetik, vérnyomást, mennyiségű, rendszeres, tápanyagot, táplálékok, egészségét, hatékonyak, elsősorban, citrullint, ellazítani, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3550
  • e Hét: 28441
  • e Hónap: 59927
  • e Év: 264628
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.